Työpajat

Pajoissa saa kokeilla luovaa toimintaa matalalla kynnyksellä. Tarkemmat pajakuvaukset kohderyhmineen löytyvät alta.

Pajat sopivat esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin, palvelukoteihin, toiminta- ja päiväkeskuksiin, kirjastoihin, museoihin,  yrityksiin ja tapahtumiin. Pajan sisältöä, kestoa ja kohderyhmää voi mukauttaa.

Oletko kiinnostunut tilaamaan pajan? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!
Etsitkö jotakin vähän toisenlaista? Ota yhteyttä, pajan voi myös rakentaa toiveiden mukaiseksi!

Lapsille ja nuorille

 • Vaikuttavat valinnat -draamapaja (uusi)
 • Omin sanoin -sanataidepaja (uusi)
 • Liikkuva lause -sanataidepaja
 • Tunnetolkku-sanataidepaja
 • Satusetti-draamapaja
 • Monet äänet -taidepaja
 • Samanarvoiset-videopaja

Aikuisille

 • Omin sanoin -kirjoituspaja
 • Liikkuva lause -sanataidepaja
 • Impron ilot -draamapaja

Ikäihmisille

 • Kevään korvilla -runopaja
 • Kirjekaverit-paja

Pajakokonaisuudet

Lapsille ja nuorille

Omin sanoin -sanataidepaja (uusi)

Nuorille suunnatussa sanataidepajassa kokeillaan erilaisia luovan kirjoittamisen harjoituksia, matalalla kynnyksellä. Tavoitteena on hellittää suorituspaineista ja etsiä kirjoittamisen iloa.

Kesto: 2-4 tuntia
Kohderyhmä: 13-18-vuotiaat

Vaikuttavat valinnat -draamapaja (uusi)

Miten yksittäinen ihminen voi vaikuttaa ilmastonmuutoksen hidastamiseen? Pajassa perehdytään leikin ja draaman keinoin siihen, miten arjen valinnat vaikuttavat ympäristöön.

Kesto: 4 tuntia
Kohderyhmä: erityisesti 12-15-vuotiaat

Liikkuva lause -sanataidepaja

Elämyksellisessä pajassa lähestytään kirjoittamista keho ja leikki edellä. Pajan aikana kokeillaan monipuolisia kirjoitus-, liike- ja draamaharjoituksia. Tavoitteena on innostaa osallistujia kirjoittamisen ja lukemisen pariin moniaistisesti ja leikin varjolla.

Kesto: 4 tuntia
Kohderyhmä: erityisesti 7-12-vuotiaat

Tunnetolkku-sanataidepaja

Millaisia sanoja tunteille on olemassa? Pajassa tunteisiin ja niiden merkitykseen perehdytään toiminnallisesti ja monikanavaisesti: keskustellen, piirtäen, esittäen ja kirjoittaen, yhdessä tekemisen iloa unohtamatta.

Kesto: 4 tuntia
Kohderyhmä: erityisesti 7-12-vuotiaat

Satusetti-draamapaja

Tämä juttu ei ole tuttu! Pajassa valmistetaan ryhmän ikioma, ihka uusi ja omannäköinen satu. Menetelminä käytetään suullista tarinankerrontaa, piirtämistä, leikkejä sekä draamaa. Toiminnallisessa pajassa eläydytään yhteiseen tarinaan kaikin aistein.

Kesto: 3-4 tuntia
Kohderyhmä: erityisesti 5-10-vuotiaat

Monet äänet -taidepaja

Mikä minulle on tärkeää? Mihin tahtoisin muutosta? Mikä meitä yhdistää? Pajassa työstetään esiin nousseita teemoja erilaisten toiminnallisten harjoitusten avulla. Tämän pohdinnan pohjalta valmistetaan ryhmän yhteinen installaatio, joka sisältää niin sanoja kuin kuvia.

Kesto: 4-6 tuntia
Kohderyhmä: erityisesti 12-18-vuotiaat

Samanarvoiset-videopaja

Pajassa tehdään vaikuttavia videoita. Samalla pohditaan yhdenvertaisuuteen, ihmisoikeuksiin ja hyvän elämän edellytyksiin liittyviä kysymyksiä. Videot toteutetaan pienryhmissä ja ne suunnitellaan, kuvataan, editoidaan ja esitetään pajan aikana. Kuvaamiseen ja editointiin käytetään osallistujien omia puhelimia tai tabletteja.

Kesto: 4-6 tuntia
Kohderyhmä: erityisesti 12-18-vuotiaat

Aikuisille

Tila kirjoittaa -sanataidepaja

Pajassa tehdään erilaisia luovan kirjoittamisen harjoituksia lempeällä otteella. Laatukriteerien sijaan huomio kiinnitetään ilmaisun iloon ja jokaisen kirjoittajan äänen ainutlaatuisuuteen. Aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta ei tarvita.

Kesto: 4 tuntia

Liikkuva lause -sanataidepaja

Elämyksellisessä pajassa lähestytään kirjoittamista keho ja leikki edellä. Pajan aikana kokeillaan monipuolisia kirjoitus-, liike- ja draamaharjoituksia. Tavoitteena on pehmennellä luovuuden jumeja moniaistisesti ja leikin varjolla.

Kesto: 4 tuntia

Impron ilot -draamapaja

Kaikki iät on leikki-ikiä! Pajassa tutustutaan improvisaatioteatterin perusteisiin kuten kuunteluun ja hyväksymiseen kokeilemalla erilaisia leikkejä ja harjoituksia. Samalla rentoudutaan, hullutellaan ja otetaan iloinen irtiotto arjesta ja sen tavanomaisista rooleista.

Kesto: 4 tuntia

Ikäihmisille

Kevään korvilla -runopaja

Kevään korvilla -runopajassa eläydytään kevään merkkeihin: kutistuviin lumikinoksiin, pellon yllä leijuviin kiuruihin ja pientareelle puhkeaviin leskenlehtiin. Keväiset havainnot ja muistot työstetään yhteiseksi runoiksi. Paja sopii erityisesti ikäihmisille, mutta on sovellettavissa kaikille osallistujaryhmille.

Kesto: 2-4 tuntia

Kirjekaverit-paja

Millaisia terveisiä, tarinoita tai elämänkokemuksen tuomia neuvoja antaisitte lapsille ja nuorille? Pajassa työstetään yhdessä kirjeitä, jotka toimitetaan läheiseen päiväkotiin tai kouluun. Kenties työpaja on alkusysäys vastavuoroiselle kirjeenvaihtokaveruudelle!

Kesto: 2-4 tuntia