Eeva

Olen Eeva Åkerblad (FM, kirjallisuus), kirjoittaja ja kirjoittamisen ohjaaja.

Ohjaan kirjoittamista eri ikäisille ihmisille sekä työpajoissa että verkossa, jotta voin välillä karata maailman merille ja metsäpoluille. Itse kirjoitan proosaa ja draamaa. Tänä vuonna kantaesityksensä sai kirjoittamani kokoillan näytelmä ”Kate Winsletin hiukset”. Nautin myös muiden kirjoittamien tekstien editoimisesta, kustannustoimittamisesta ja kielenhuoltamisesta.

Silloin tällöin teen lastenteatteria tai ohjaan lapsia ja aikuisia toisen lempilajini, teatterin äärelle. Olen tehnyt työni yrittäjänä vuodesta 2017. Enemmän taustastani ja tekemistäni työprojekteista voi lukea täällä.

Kasvoin pellon laidalla Teuvalla, Etelä-Pohjanmaalla. Tällä hetkellä asun Jyväskylässä. Pääsen muutamassa minuutissa kirjoittamaan tai välttelemään kirjoittamista lempikahvilaani, kirjastolle tai järvenrantaan. Pohjalaiselle järvi tuntuu edelleen eksoottiselta ihmeeltä.

Pidän lukemisesta, kirjoittamisesta, uteliaisuudesta, kävelemisestä, hyvässä yhteisymmärryksessä jaetusta hiljaisuudesta, kiskojen tuoksusta metrotunneleissa, toisiaan tervehtivistä bussikuskeista, oikean paikkansa löytäneistä sanoista, huhtikuun iltojen valosta, syrjäkylien kesäteattereista, kauas antavista maisemista ja listoista.

Isona haluan tulla viisaaksi, myötätuntoiseksi, humaaniksi, omaehtoiseksi ja iättömäksi hälläväliä-naiseksi, joka vetelee rajoja lempeästi mutta jämäkästi, rakastaa pelotta, käy aamuisin alasti avannossa ja kirjoittelee kirjoja niin kuin se ei olisi juttu eikä mikään.

Kiva, kun olet täällä!

Untitled design-5