Hei siellä!

Täällä huutelee Åkerbladin Eeva, draaman ja sanataiteen opettaja, teatterintekijä ja kirjoittaja. Näiltä sivuilta löydät, millaisia asioita työkseni teen, ja miten ja minne minut voisi kutsua niitä tekemään.

Sitten täältä löytyy tämä blogi. Tänne olen ajatellut kirjoittaa minun ja muiden mietelmiä, havaintoja ja ihmetyksiä luovuuteen sekä taiteen kokemiseen ja tekemiseen liittyen. Lisäksi tiedossa on kuulumisia työarjestani ja sen liepeiltä. Ajattelinpa silloin tällöin jakaa myös jonkin toimivaksi toteamani kirjoittamisen tai draaman harjoitteen, jota voi kokeilla itsekseen tai ohjaamansa ryhmän kanssa.

Minusta luovuus on ihmisenä olemisen suola ja sokeri, kutsu seikkailuun ja kotiin, kauas ja lähelle. Se kuuluu jokaiselle ihmiselle elämäntilanteesta, iästä tai taidoista riippumatta: se ei ole vain ammattitaiteilijoiden yksinoikeus.

Erityisesti minua kiinnostaa, mitä tapahtuu matkalla kohti valmista tuotosta. Taidetta tehdessä saa olla ja tehdä toisin kuin arki ja sen roolit tavallisesti sallivat. Luova toiminta mahdollistaa tilan, jossa voi purkaa ja rakentaa merkityksiä, niksauttaa näkökulmia, kohdata itseä ja muita ihmisiä sekä kasvaa aktiiviseksi elämälle.

Taide on leikkiä ja silti täyttä totta. Taiteen leikkikentälle on jokainen kutsuttu, ja minun kunniatehtäväni on toimia tuon kentän sisäänheittäjänä (ja tietenkin myös leikkijänä).

Pysymme elossa, kun saatavilla on ruokaa ja suojaa, mutta ilman taidetta ja kulttuuria emme voisi olla ihmisiä – eikä meillä olisi välineitä tutkia, mitä se lopulta edes tarkoittaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tutkimusretkelle!